DHMO! QUIN PERILL!

Llegiu-ho, que és molt interessant!


El monòxid de dihidrogen (en endavant DHMO) és un element incolor, inodor i insípid conegut també com òxid de dihidrogen, hidròxid d'hidrogen, hidròxid de hidroni o simplement àcid hídric. Es sintetitza a partir del radical inestable hidròxid, el qual pot trobar-se en una gran quantitat de substàncies explosives i verinoses, com l'àcid sulfúric, nitroglicerina, xarol, i Mercadona.

M'Hauria preocupar el DHMO?

Sí, hauries d'estar molt preocupat!. Encara que el Govern i Sanitat no el consideren tòxic o cancerigen (com així considera a altres substàncies com el clorur d'hidrogen i la sacarina), el DHMO forma part d'una nombrosíssima quantitat de substàncies tòxiques, verins, contaminants ambientals i pot ser mortal en quantitats tan baixes com el que cap en un didal. Una investigació dirigida per investigadors del CSIC va concloure que un 86% de la població espanyola estan d'acord amb la prohibició immediata de l'ús d'aquesta substància. Tot i que aquests resultats són preliminars, Gabilondo creu que la gent hauria de prestar més atenció als estudis existents sobre els perills del DHMO. Afegeix a més que si la gent sabés la veritat sobre el DHMO estudis com el precedent no serien necessaris. Investigacions similars dutes a terme per científics de l'equip de Leticia Sabater han demostrat que el 90% de la població espanyola està d'acord en signar a favor de la prohibició total de la producció i ús del DHMO a Espanya, a la UE i  a molts països americans ( inclosos EUA, Canadà i pràcticament a tota Iberoamèrica).

Per què no havia sentit parlar del DHMO abans?

Bona pregunta. Històricament, els perills del DHMO havien estat considerats menors i "manejables". Mentre que els principals perills del DHMO han estat descoberts per organismes com el Ministeri de Sanitat, alguns hospitals i el CSIC, la gent generalment no veu perill en l'ús del DHMO.
Veus crítiques al govern citen en moltes ocasions el fet que molts polítics i altres càrrecs públics no veuen el DHMO com una cosa beneficiosa política i electoralment, per tant el públic pateix una important manca d'informació veraç i contrastada sobre el DHMO i per què haurien sentir preocupats.
Part de la culpa la té el públic i la societat en general. Molts no es preocupen d'aconseguir informació relativa al DHMO, i què significa per a les seves vides i la dels seus familiars.

Desafortunadament, els perills del DHMO creixen amb la població, un fet que les estadístiques i els estudis demostren clarament. Ara més que mai, és important conèixer els perills del Monòxid de Dihidrogen i com podem reduir aquests perills.
Quins són els perills associats al DHMO?

Cada any, el DHMO està implicat en milers de morts i és causant de pèrdues de milers de milions d'euros en danys materials i danys mediambientals. Alguns efectes nocius del DHMO són:
Barrejat amb àcid bòric i Dinamita pot arribar a explotar
Mort associada a la inhalació del DHMO, fins i tot en quantitats relativament petites.
Una exposició prolongada al DHMO en estat sòlid causa cremades greus i necrosi agudes.
Una ingestió excessiva d'DHMO produeix un gran nombre d'efectes secundaris, molestos però no letals.
El DHMO és un component majoritari de la pluja àcida.
El DHMO gasós pot provocar cremades de tercer grau.
Contribueix de manera important a l'erosió del sòl i la desertització.
És causant de corrosió i oxidació en molts metalls. Només tractaments específics poden impedir la degradació d'estructures com ponts, edificis i objectes quotidians metàl · lics.
La seva exposició a sistemes electrònics produeix curtcircuits, que es poden traduir en pèrdues multimilionàries.
La seva presència redueix notablement l'efectivitat dels sistemes mecànics, especialment els frens dels automòbils.
S'ha trobat en nombroses biòpsies de tumors i lesions precanceroses.
Està associat a huracans i ciclons a l'Atlàntic i el Pacífic.
Variacions tèrmiques del DHMO estan després del fenomen del Niño
El DHMO és un causant de les tempestes tropicals, que anualment provoquen pèrdues de milions d'euros.
És útil per lliurar-se de veïns indesitjables, i fins i tot els que no ho són tant.
Un excés en el seu ús en agricultura pot provocar la pèrdua de collites senceres.
És un dels més importants gasos d'efecte hivernacle, associats amb el canvi climàtic.
Quins són els usos del DHMO?

Tot i que el DHMO és perillós, i això és conegut, s'usa habitualment en la indústria, en el Govern, i fins i tot té usos domèstics a Espanya i fins i tot en molts països. Alguns usos ben coneguts del DHMO són:
Les seves propietats semiconductores i la seva abundància el fan un component escencial d'aparells tecnològics, de fet la seva innovadora implementació per part d'empreses xineses situar a aquest país en el cim de la revolució tecnològica, també segueix sent molt difós el seu ús com a dissolvent industrial i com líquid refrigerant.
El Govern ho empra com a agent antiavalots, per desfer manifestacions progres i / o fatxes.
De vegades es dissol en l'aigua d'ús humà per mantenir alguns grups agitadors "tranquils".
En assaigs animals, com una substància barata per esterilitzar, i fins i tot per esterilitzar humans.
En centrals nuclears
L'Exèrcit ho empra en submarins vells, com propulsor. També intervé en la propulsió de moltes fragates, corbetes i fins i tot alguns portaavions.
Els esportistes d'elit ho empren per millorar el seu rendiment (dopant).
En la producció del poliuretà expandit i del niló.
En la fabricació de moltes armes químiques i biològiques.
Com retardant en extintors.
En clíniques abortives.
En operacions de cirurgia estètica.
Com a component majoritari de moltes bombes casolanes.
És un subproducte de la crema de combustibles fòssils i de moltes instal · lacions de fred.
En nombrosos ritus de moltes religions (incloses la Catòlica, l'Islam i fins i tot alguns ritus pagans).
Se sap que ho van emprar molts membres de l'Església de la Cienciologia i els seus familiars (encara que sorprenentment, alguns membres d'aquesta organització s'han posat en contacte amb DHMO.org per negar vehementment seu ús).
Pel Ku Klux Klan, organitzacions neonazis i algunes d'extrema esquerra durant les seves concentracions i manifestacions.
Per pedòfils i pornògrafs (per a alguns usos que no comentarem).
És usat per molts clients de bars i clubs d'ambient homosexual a Nova York, Sant Francisco, Berlín i, segons alguns rumors, a València, Barcelona i Madrid.
Segons registres històrics, va ser emprat en els camps d'extermini nazis, i en presons de Turquia, Sèrbia, Croàcia, Líbia, Iran i l'Iraq. En informes filtrats de la CIA també es mostren indicis del seu ús a Guantánamo.
En els camps de concentració del Japó, en la Segona Guerra Mundial, i en presons xineses, per al seu ús en algunes modalitats de tortura.
Pel exèrcit serbi, després de ser autoritzat per Slobodan Milosevic, durant la 'neteja ètnica' de la Guerra dels Balcans.
L'han emprat molts grups terroristes (citarem a Al-Qaida, ETA, l'IRA, Hezbollá, i fins i tot Terra Lliure).
Un ús especialment controvertit es dóna a les piscines comunitàries, per mantenir 'l'equilibri químic' de l'aigua. Aquest ús havia estat negat fins ara però una recent investigació l'ha tret a la llum.
Molts enginyers de programari ho empren per millorar els seus productes, fins i tot els que desenvolupen SDK i els que programen en assemblador.
En laboratoris (legals i clandestins) d'experimentació animal.
En la producció i distribució de pesticides i herbicides.
És molt emprat com a agent antiavalots.
El seu ús amb la llet li confereix un molt bon sabor, però no es recomana barrejar amb xocolata líquid (estranyes reaccions encara en estudi fan que adquireixi un sabor insofrible).
Moltes persones, nens i adults, ¡el fan servir per divertir-se!.
El que segurament trobaràs sorprenent és la seva presència en molts productes i llocs, però per alguna raó, aquests usos no s'esmenten durant les conferències sobre els perills del DHMO. Alguns d'aquests productes i usos són:
Com additiu de molts aliments, com 'potets' per a nens petits, en begudes amb gas i en alguns sucs suposadament 'naturals, sense conservants ni colorants'
En xarops i altres medicaments que es prenen líquids, o en preparacions per al seu ús intravenós.
En aerosols per netejar forns.
En xampús, gels, cremes d'afaitar, desodorants i molts altres productes d'higiene personal.
En la producció de cervesa (això ho fan els principals fabricants espanyols i europeus, fins i tot els americans no ho van negar en uns estudis recents).
En joguines per a nens.
Com conservant d'alguns productes frescos.
Al cafè, diríem que prop del 99% de tots els cafès servits un dia normal contenen DHMO sent el provinent de sudafrica el que el conté en major quantitat.
En cotxes de la Fórmula Un, per millorar el seu rendiment, encara que aquest ús està controlat per la FIA, i
és objecte d'algunes investigacions de la NASA relacionades amb moltes missions interplanetàries i de recerca cosmològica.
Un dels més sorprenents fets sobre la contaminació per DHMO és que s'ha usat com a aliment i, irònicament, com "descontaminant". Diversos estudis independents han demostrat que, fins i tot després d'un rentat acurat, es troben restes de DHMO en molts aliments.
Quina és la relació entre el DHMO i la violència escolar?

Una sorprenent conclusió, avalada per diverses investigacions, indica que s'ha trobat DHMO en molts casos de violència escolar, incloses les matances de Columbine i diversos assassinats a Denver, Arkansas i Austin. A Espanya també s'ha trobat DHMO implicat en molts casos de bullying (assetjament escolar). De fet, el DHMO és molt assequible per als escolars, fins i tot dins dels "assegurances" recintes escolars. Cap dels directors de col · legis i instituts consultats han pogut calcular amb claredat quina quantitat de DHMO podria estar sent usat en l'interior de molts col · legis, instituts i fins i tot universitats. Els elitistes col · legis privats tampoc es lliuren del perill, malgrat el zel dels seus directors.
Com afecta la toxicitat del DHMO als pacients de diàlisi?

Lamentablement, una sobredosi de DHMO s'ha relacionat amb alguns casos de fallada renal, com a conseqüència molts pacients són sotmesos a diàlisi. El Monòxid de Dihidrógeno en excés en aquests pacients pot conduir a una insuficiència cardíaca, edema pulmonar i hipertensió. Malgrat el risc de sobredosi i la toxicitat de grans dosis de DHMO, molts dels pacients sotmesos a diàlisi ho continuen ingerint regularment.
Hi ha grups de pressió que es neguen a prohibir l'ús del DHMO?

Malgrat les aclaparadores evidències, hi ha un lobby a la Corunya que intenta boicotejar la seva prohibició. Els Amics del Hidròxid d'Hidrogen són un grup radical i perillós que creuen que els perills del DHMO s'han exagerat. Els membres d'aquest grupuscle asseguren que el monòxid de dihidrogen, o "hidròxid d'hidrogen" com en diuen ells, és beneficiós, mediambientalment segur, benigne i existeix naturalment en el medi ambient. Asseguren que els esforços per prohibir el DHMO són ​​exagerats. Un altre grup que donen suport a aquest grupuscle, últimament bastant debilitat, és el Partit Terra Cremada, extremenys, un grup més radical fins i tot que els Amics del Hidròxid d'Hidrogen. El PTQ nega que estigui finançat per indústries que s'oposen a la prohibició, davant la perspectiva de perdre milions d'euros i fins i tot trencar. Alguns polítics corruptes, comunistes d'extrema dreta, poden estar implicats.
Ha tractat la premsa el problema del DHMO adequadament?

En general, la premsa no ha tractat com correspon l'assumpte del DHMO. Encara que moltes persones han publicat pàgines web amb informació sobre el DHMO, la majoria de mitjans, tant televisió, ràdio i premsa escrita, no ho han fet. I com tothom sap, el que no surt a la televisió no existeix.
Recentment, s'ha prestat molta atenció gràcies a un indicente a Pinto, Madrid. El suposat cas Pinto va ser àmpliament difós en els mitjans. La premsa pro-prohibició (la majoria) va fer circular un rumor que ràpidament es va convertir en falsa veritat, va sortir a la tele, i els fets exposats en DHMO.org van ser titllats d'escombraries i propaganda perillosa, en lloc de veure'ls com el que són , un recull de fets irrefutables que adverteixen sobre aquest perillós compost químic.
És veritat que el DHMO millora el rendiment dels esportistes?

Absolutament!. Amb l'actual quantitat de casos de dopatge amb esteroides anabolitzants i hormones com l'EPO, usats per millorar la condició atlètica, no s'ha prestat virtualment cap atenció als efectes que té el DHMO en l'organisme. És sabut que molts esportistes ingereixen regularment grans quantitats de DHMO per obtenir un avantatge competitiu sobre els seus rivals.
Una tècnica emprada normalment pels migfondistes i fondistes és ingerir una gran quantitat de DHMO abans d'una carrera. En el món atlètic se sap que això incrementa substancialment les capacitats de l'esportista.
Els especialistes en medicina esportiva adverteixen d'ingerir grans quantitats de DHMO pot provocar complicacions i molestos efectes secundaris, però estan d'acord amb que el DHMO augmenta el rendiment. Actualment, el DHMO no és a la llista de substàncies prohibides del COI, ja que les anàlisis antidopatge no han trobat quantitats anormalment elevades de DHMO en la sang o l'orina dels esportistes.
Pot el DHMO augmentar la meva potència sexual?

És un mite popular, però és un mite que a més està corroborat per nombrosos estudis científics. El DHMO és una substància present en les zones del cervell associades a la libido i als centres de plaer que es posen en marxa durant l'orgasme. A més, com en el cas dels esportistes, una ingestió moderada de DHMO pot fer que el sexe sigui més plaent. Però compte, que els riscos són els mateixos que en el cas dels esportistes.
Quins són els símptomes d'una sobredosi accidental de DHMO?

No sempre es pot saber, tot d'una, si algú ha patit una sobredosi. No obstant això, hi ha alguns símptomes inequívocs que es poden controlar. Si sospita que ha patit una sobredosi de DHMO, o si té algun dels símptomes descrits, consulti immediatament a un metge. Aquests símptomes són purament informatius, i no haurien de substituir en cap cas els coneixements d'un metge.
Alguns dels símptomes implicats són:
Sudoració excessiva.
Orinar molt i molt sovint.
Inflor.
Nàusees
Vòmits
Desequilibri iònic en sang.
Sèrum hipotònic.
Desequilibri en els nivells d'ICF i ECF en sang.
Un fenomen metge recentment descobert, relaciona la secreció de DHMO pels ulls com a conseqüència directa de 'relacions lèrgiques, xoc anafilàctic i presència d'agents irritants als ulls'.
Què és el DHMO, què diuen les anàlisis químiques?

Recentment, el químic analític alemany Christoph von Bueltzingsloewen, de la Universitat Regensburg, ha identificat algunes claus que podrien explicar la toxicitat del DHMO. Segons von Bueltzingsloewen, separar químicament l'dihidrogenóxido del tòxic dihidrat d'oxigen és extremadament dificultós. Tots dos components es donen en proporcions gairebé equimolares en totes les mostres analitzades, procedents de més de 20 països i de 5 continents diferents (s'ha trobat fins i tot en zones remotes de l'Antàrtida). Encara que no està clar com contribueixen tots dos a la toxicitat del DHMO, von Bueltzingsloewen suposa que podria donar-se un mecanisme sinèrgic, catalitzat per hidrógenohidróxido, que seria el causant majoritari d'aquesta toxicitat.
El DHMO pot ser radioactiu?

Si, l'hi coneix com dideuteruro de monòxid i dideuteruro de monòxid millor coneguts com DDMO i DTMO i encara que solen trobar dissolt en petites concentracions dins el DHMO ambdós compostos radioactius presenten iguals propietats físiques i propietats químiques molt similars a les del DHMO per la qual cosa no hi ha manera identificar quan aquesta vostè en presència d'una aquestes perilloses substàncies. Tant el DDMO com el DDMO són ​​tan tòxics com el DHMO i són altament radioactius pel que si vostè vol preservar dels perills radioactius que presenta el DHMO i les seves variants haurà ingerir dosis signitivas de plom que encara tòxic i poc saludable el previndrà de ser afectat per la ionització.
Si vostè pensa que ha estat en contacte amb DHMO radioactiu prengui una dutxa amb abundant aigua i concorri immediatement a un metge.
Com podem minimitzar els riscos?

Afortunadament, hi ha moltes formes de minimitzar els potencials riscos d'una exposició al DHMO. Sobretot, utilitza el sentit comú. Quan estiguis en contacte, tu o els teus familiars, amb menjar que creus que pugui estar contaminada amb DHMO, avalua els riscos potencials i actua en conseqüència. Tingues present que en moltes ocasions, nivells reduïts de DHMO no són necessàriament tòxics i, de fet, són virtualment impossibles d'eliminar. Recorda, la teva seguretat i la de la teva família és responsabilitat teva.
En segon lloc, sé curós quan hi hagi un risc potencial d'inhalació o ingestió de DHMO. Si et sents malament, procura escapar de la situació on estiguis. Més val prevenir que curar.
Finalment, tingues calma. Encara que els riscos del DHMO són ​​reals, amb una mica de cura i sentit comú, pots estar raonablement segur que estàs fent tot el possible per protegir-te a tu mateix ia la teva família.

Dihidrógen = H2     Monóxid = O Monóxid de Dihidrógen = H2O 

1 comentaris:

  1. ¿Porqué pides perdón porque esté escrito en castellano? ¿Es algún tipo de pecado?

    ResponElimina

Deixa el teu comentari a adolescentscatalans.com ;)

 
 
Dissenyat per Arnau Guillemat