VOLEU SABER QUIN ÉS EL LLOC MÉS CALENT DEL MÓN?


Hi ha un lloc considerat el més calent de la Terra. I té un nom bastant apropiat. És el Death Valley (la Vall de la Mort), que es troba a Califòrnia.

I per demostrar-ho, l'Organització Metorológica Mundial, que depèn de l'ONU, va confirmar que la temperatura més alta mai registrada a la Terra va ocórrer en aquesta vall el 10 de juliol de 1913, amb 56.7 graus centígrads.

El rècord anterior l'ostentava El Azizia, Líbia quan el 13 de setembre de 1922 el termòmetre va marcar 58 graus centígrads. Aquí hi va haver un problema. En realitat mai va estar tan calent com es va pensar.

Un grup d'experts de l'agència de l'ONU, va dir que no era correcte, per problemes amb el mesurament, els instruments que es van usar en aquella època, la inexperiència de l'observador i la ubicació del lloc d'on es va prendre la temperatura, en una zona de material similar a l'asfalt que no era representativa del sòl natural del lloc, informa CNN.

Segons un comunicat d'aquesta organització, això va fer que la temperatura registrada fora uns 7 graus superior a la real.

De manera que realment el lloc més calent ha estat la Vall de la mort, on les pedres caminen soles.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari a adolescentscatalans.com ;)

 
 
Dissenyat per Arnau Guillemat