SEGUIMENT EN DIRECTE MINUT A MINUT: La Vuelta a Barcelona
Minut a minut de l'arribada de La Vuelta a Barcelona. Després de 13 anys, la cursa ciclista torna a la capital catalana en la novena etapa. És la 54 vegada que passa per Barcelona.
18.08
Rebut amb crits de “Purito”, “Purito”, la gent ha encerclat el ciclista català Joaquim Rodríguez després de la seva arribada a Montjuïc. “Purito” ha obtingut un segon premi, amb gust de primer, i el públic el considera vencedor moral de l’etapa.

En la classificació general “Purito” Rodríguez, de Katusha Team, es manté líder de la cursa, amb 53 segons per sobre de Chris Froome i un minut sobre Alberto Contador, que són el segon i el tercer de la cursa.
17.41
Els ciclistes reben els guardons al pòdium. La gent aplaudeix.

17.37
Imatge dels ciclistes a Montjuïc.
17.34
La gent aplaudeix, hi ha gran expectació entre els ciutadans, que és justament ara quan tenen més a prop el ciclistes.
17.30
La imatge de l’arribada.
17.26
El belga Philippe Gilbert guanya l’etapa. En segona posició arriba el català Joaquim Rodríguez, que aconsegueix 8 segons de bonificació.
17.22
Si Purito Rodriguez guanya l’etapa sumarà 12 segons de bonificació. Passen ara per darrere l’estadi Olímpic, falta només 1 km.
17.21
Purito, el català Joaquim Rodríguez, és líder de la cursa i va al capdavant. Falten 2,5 km per arribar.
17.19
Els ciclistes pugen ara el port de Montjuïc.
17.18
Els cap de cursa estan situats a menys de 5 km de la línia de meta. En el tram final hi ha molta confusió i canvis constants. Estan a punt de pujar el port de Montjuïc, que és de tercera categoria.
17.14
Els ciclistes ja són a Barcelona. Valverde i Castroviejo són els qui tenen més opcions tenen de guanyar la cursa.
17.08
L’última vegada que la Vuelta Ciclista a Espanya va passar per Barcelona va ser l’any 1999, i no va ser una etapa qualsevol. La pluja va fer que els corredors es plantessin i no volguessin assumir els riscos que comportava el pendent de Montjuïc i també els passos zebra.
Finalment, es va escurçar el recorregut però és que a més, de les 10 voltes que havien de fer, només en van fer-ne set. Una etapa que va quedar totalment deslluïda.17.06
Els ciclistes estan situats, ara, a 15 km de la línia de meta.
17.04
La Vuelta va nèixer fa més de 75 anys. La primera edició es va celebrar l’any 1935. En l’etapa d’avui, els ciclistes han de superar dos ports de tercera categoria: la Collada de Clara i Montjuïc. Després d’aquesta jornada, demà tenen descans i dimarts continuen a Galícia.
16.58
A nomes 24 kilòmetres, Rosendo s’ha escapat. Ha sortit del pilot i ha tirat sol endavant. Ara els ciclistes han entrat a Sant Vicenç dels Horts.
16.55
Al voltant de la línia de meta hi ha prop d’un miler de persones que esperen els ciclistes.
16.51
L’arribada del cap de cursa a Barcelona està prevista per les 17.25 h. Els ciclistes tenen el vent de cara i, per tant, els ajuda a avançar.
16.44
Comencem el seguiment en directe de La Vuelta Ciclista a Espanya en la seva arribada a la capital catalana. En aquests moments el cap de cursa està situat a 30 km de la línia de meta, situada davant de l’Estadi Olímpic de Montjuïc.
La 67a edició de La Vuelta té 21 etapes. Va començar el 18 d’agost a Pamplona i acaba el 9 de setembre a Madrid. L’etapa que es corre avui té 196 kilòmetres: surt d’Andorra i acaba a Barcelona.

UN MONOPLAÇA ELÈCTRIC DISSENYAT PER ESTUDIANTS DE LA UPC COMPETIRÀ EN LA Formula Student 2012

vUn grup de 28 estudiants de la UPC, que integren l'equip ETSEIB Motorsport, han desenvolupat un vehicle monoplaça tipus Fórmula1 totalment elèctric amb el qual competiran en la Formula Student 2012. A més de córrer amb el cotxe en qüestió, els participants en aquest campionat l'han d'haver dissenyat i construït.
El vehicle amb el qual competiran en les edicions espanyola, alemanya i italiana del Formula Student 2012 s’anomena CAT 05e. Incorpora dos motors experimentals de corrent altern que generen 75 quilowatts de potència i que funcionen amb bateries d’ió-liti. Pel que fa a la carrosseria, els estudiants l’han dissenyada amb la mateixa tecnologia que s’utilitza en alguns campionats internacionals d’automobilisme: es tracta d’un xassís autoportant, és a dir, sense elements de suport, i fet de fibra de carboni.
Els encarregats d’avaluar-lo seran els membres d’un jurat format per representants del món de la competició automobilística i de la indústria de l’automoció. Se’n valoraran el disseny, els costos, la sostenibilitat, la fiabilitat, les prestacions i el comportament estàtic i dinàmic.
El CAT 05e participarà en tres competicions: del 31 de juliol al 5 d’agost serà al circuit de Hockenheim (Alemanya); del 29 d’agost al 2 de setembre, al de Montmeló; i del 14 al 17 de setembre, al de Riccardo Paletti (Itàlia).


 
 
Dissenyat per Arnau Guillemat