Un equip mèdic francès trasplanta per primera vegada en un ésser humà un cor artificial fet a partir de teixits biològics

Un equip mèdic francès ha trasplantat per primera vegada un cor artificial fet a partir de teixits biològics, que redueixen el risc de rebuig. L'operació es va fer amb èxit dimecres passat a l'hospital Georges Pompidou de París.
Imatge del cor artificial a partir de teixits biològics.
El cor funciona de manera autònoma i sense interrupcions durant cinc anys. Aquest òrgan artificial és el resultat de 15 anys de recerca d'un equip encapçalat pel cirurgià Alain Carpentier, el creador de les vàlvules cardíaques artificials més populars. En la seva fabricació hi han col·laborat enginyers espacials, que han dotat l'òrgan d'una nanotecnologia electrònica similar a la que es fa servir en els satèl·lits de telecomunicacions, però 100 vegades més petita.
El director general de l'empresa que ha concebut la pròtesi,Marcello Conviti, ha demanat prudència sobre els resultats d'aquest primer implant perquè "seria prematur treure'n conclusions quan es tracta d'un únic trasplantament" i perquè el període postoperatori és encara molt curt". Actualment, el pacient es troba sota vigilància, en reanimació, despert, i es comunica amb la seva família, segons un comunicat de l'empresa Carmat.
Fa quatre anys, aquesta pròtesi revolucionària es va presentar com una solució per a "desenes de milers" de pacients amb insuficiències cardíaques que no tenien accés a un donant natural, però fins al setembre passat l'empresa no va tenir el permís de les autoritats sanitàries per tirar endavant amb el primer trasplantament en un ésser humà.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari a adolescentscatalans.com ;)

 
 
Dissenyat per Arnau Guillemat